Samen Werken aan Bedrijfscontinuïteit

Niemand werkt alleen, in een vacuüm. Als adviseur werkt u met uw personeel voor uw cliënten. Uw cliënten – veelal ondernemers – werken met hun medewerkers, leveranciers, financiers, partners en andere belanghebbenden voor hun klanten.

Samen werken is de crux van ondernemen. Het is wat ondernemen uitdagend, inspirerend en tot op zekere hoogte onvoorspelbaar maakt. Het gaat over mensen. Natuurlijk, we hebben te maken met de economie, de financiële markten, verzekeringen, innovatie, wetgeving, nieuwe maatschappelijke beeldvorming omtrent wat van ons als adviseurs wordt verwacht. Maar uiteindelijk gaat het om de mensen met wie en voor wie u werkt. In het spel tussen mensen ontstaat succes of verlies. Samen Ondernemen. Hoe kan het nieuwe adviesthema Bedrijfscontinuïteit u helpen beter samen te werken en te ondernemen – en als een (meer) waardevolle partner te worden gezien?

 

Deze week trapt de UNIT4 Tour af in Zwolle. Gedurende 3 weken worden aan UNIT4 gelieerde accountants en financieel intermediairs in 6 steden bijgepraat over de uitdagingen en kansen in hun markt – een markt die sneller verandert dan ooit tevoren. Het thema voor deze editie van de UNIT4 Tour is Samen Ondernemen. In mijn parallelsessie bespreek ik de advieskansen die de thema’s Risicomanagement en Bedrijfscontinuïteit met zich meebrengen.

 

Deze markt biedt aanzienlijke kansen voor adviseurs die inspelen op de individuele behoeften van hun cliënten. Voor adviseurs die het aandurven om verder te kijken dan de geijkte thema’s. Want alle indicatoren voor ondernemers staan op groen. Vraag trekt aan. Kredieten komen langzaam los. Internationaal verkeer groeit. Innovatieklimaat is gunstig. Maar hoe gaat uw cliënt daar zo snel en optimaal mogelijk van profiteren? Waar investeren, hoe innoveren, wanneer incasseren?

 

Weet u, ondernemers liggen niet wakker van financiële verslaglegging. Ook niet van de belastingaangifte. Of de verzekeringspremie, het leaseplan, de hypotheken en het collectieve pensioenplan. Die zaken moeten gewoon goed geregeld zijn en het is aan u daarvoor te zorgen. Doet u dat niet, dan kunt u relatief gemakkelijk worden vervangen door een collega-adviseur. Het is – eerlijk gezegd – niet het type advies dat het verschil maakt.

Onrust wordt veroorzaakt door zaken die moeilijker zijn te overzien. De ontwikkeling van het personeelsbestand. De financiële gezondheid van de belangrijkste leveranciers. Dat gerucht over ingrijpende productinnovatie en nieuwe prijsstrategieën bij de naaste concurrent. Deeleconomie. Klanten die kosten op een nieuwe manier willen doorberekenen aan veeleisende afnemers en de administratieve gevolgen van die beslissing niet kunnen overzien. De brede beweging richting digitale dienstverlening, die in veel branches nog niet goed wordt begrepen. Die grote klant die een visionaire interimmer heeft aangesteld om het producten- en dienstenportfolio door te lichten.Kortom: zaken die de toekomst van de onderneming beïnvloeden. De continuïteit van de bedrijfsvoering.

 

Nu denkt u misschien: Da’s makkelijk gezegd van die Vermeulen. De Grote Problemen Waar De Markt Mee Worstelt – en daar moet ik nu met mijn clientèle over gaan babbelen? Wie ben ik om daar een rol in te spelen? In dat soort zaken wordt mijn advies niet gevraagd of op prijs gesteld. Ik ben blij dat ik de financiën en verzekeringen op orde mag houden.

U heeft natuurlijk gelijk, maar in het kader van uw eigen bedrijfscontinuïteit daag ik u uit nog even met mij mee te denken. Want waarom wordt u niet om advies gevraagd als het gaat om zaken die de toekomst van de onderneming direct beïnvloeden? Bent u niet verwisselbaar als u niet op dat niveau meepraat? En zou het niet prachtig zijn als daar verandering in kwam? Samen werken, ja graag, maar toch zeker het liefst aan initiatieven en programma’s die de toekomst van de onderneming rooskleuriger maken? Dat zou uw klantrelaties in een heel nieuw licht plaatsen, nietwaar?

 

Door Bedrijfscontinuïteit en Risicomanagement op de agenda van uw cliënten te plaatsen, creëert u ruimte voor dergelijke gesprekken en initiatieven. In mijn sessie laat ik u zien hoe. Tot dinsdag, of een van de andere 5 bijeenkomsten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *