Kies voor Integrale Bedrijfscontinuïteit

Het staat al in de boekjes op de middelbare school. Voor een ondernemer en zijn onderneming draait het om winst en continuïteit. De ondernemer heeft hier niet altijd een gesprekspartner in.

 

De ondernemer heeft een kring van adviseurs die hem begeleiden op diverse deelgebieden: Een accountant, verzekeringsadviseur, bankadviseur, advocaat. Deze brengen specifieke expertise in. Dat is nodig voor de ondernemer. Hij kan niet alles overzien. Maar wie houdt het totale overzicht? Wij zijn ervan overtuigd dat hier een grote advieskans ligt. Buiten het gebaande pad. Een adviseur die het thema Bedrijfscontinuïteit als uitgangspunt kiest en integraal naar risico’s kijkt. Die meedenkt over juist die onderwerpen waarvan de ondernemer wakker ligt. Omdat ze van directe invloed zijn op de continuïteit van zijn onderneming.

 

Advieskans: Continuïteitsmanagement

Winst maken, dat moet de ondernemer zelf doen. Zijn continuïteit bewaken, daar kunt u in meedenken en adviseren. Daardoor wordt u rol een andere. Van het verklaren van het verleden, naar het voorspellen van de toekomst. Van verdediger (risico’s, verlies beperken, verzekering) naar aanvaller (concurrentievoordeel, groei, resultaat optimaliseren, oplossingen). Zodat de ondernemer kan doen wat hij het liefste doet: Ondernemen.

Uit onderzoek van TNS NIPO in 2012 blijkt dat de ondernemer zijn accountant en zijn verzekeringsadviseur ziet als logische gesprekspartners op dit vlak. Kortom, alle gelegenheid om uw dienstverlening opnieuw uit te vinden! En een nieuwe en zeer waardevolle rol te pakken bij uw MKB-klant.

 

Hoe continu is uw eigen praktijk?

Uit ons eigen onderzoek blijkt echter dat adviseurs die graag met Bedrijfscontinuïteit aan de slag willen, dit onderwerp zelf niet op orde hebben. Deze adviseurs hebben hun eigen bedrijfscontinuïteit nog niet in kaart gebracht, nog niet integraal gekeken naar de risico’s in hun onderneming. Daar ligt ruimte om te innoveren. Om goed te kunnen adviseren is het van belang zelf het onderwerp te “doorleven”. Kijk eens met “continuiteïtsogen” naar uw eigen onderneming en adviespraktijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *