Kies voor kansen. Reduceer uw Risico’s.

Zin
 Zin in ondernemen. Je zou door alle regelgeving, financiële crises en snelle veranderingen in de markt haast vergeten dat ondernemen in de eerste plaats gaat over plezier. Over kansen grijpen, risico’s nemen, nieuwe dingen proberen. Om nieuwe vraag te vinden, concurrenten te slim af te zijn, nieuwe omzet te boeken of – laten we eerlijk zijn: gewoon om het ondernemen.

Druk 
Dat klinkt eenvoudiger dan het is. Veel ondernemers zeggen niet aan het echte ondernemen toe te komen. Ze zijn onrustig, staan onder druk, komen om in administratie, in dagelijkse beslommeringen rondom cashflow, crediteuren en onbetaalde nota’s. Ze zijn zo druk om het licht aan te houden dat nieuwe ideeën en plannen op de lange baan worden geschoven – soms niet eens bewust. En dan levert ondernemen steeds minder energie op. Minder plezier. De zin verdwijnt – ondernemen wordt gewoon werken. Dagelijks omgaan met risico’s en problemen. Dat is jammer. De echte ondernemer wil naar kansen kijken. En zijn risico’s (laten) managen.

Licht
 Risico’s in kaart brengen en reduceren geeft overzicht. Aandacht voor uw bedrijfscontinuïteit geeft rust en richting. Begin bij het begin, kijk goed naar uw huidige activiteiten. Welke renderen, welke niet? Breng uw omgeving goed in kaart om uw kansen beter in te schatten. Zijn er kansen die u kunt benutten met de bestaande middelen? Kijk naar uw inkomsten en uitgaven, uw belangrijkste klanten en leveranciers. Stel de lastige vragen. Door uw financiële situatie door te lichten weet u wanneer u met vertrouwen kunt investeren. Voer een risicoanalyse uit, zodat u begrijpt welke risico’s u beter kunt vermijden.

Ruimte
 Door deze aspecten regelmatig in kaart te brengen en met uw mensen te bespreken, creëert u rust en richting. Ruimte om weer te ondernemen, kansen te grijpen, nieuwe initiatieven te ontwikkelen. Door weer eens goed te onderzoeken wat u echt wilt! Ondernemen met plezier, in een vakgebied waar u verstand van heeft.

Ondernemers met oog voor bedrijfscontinuïteit presteren beter. Recent onderzoek laat het zien. Dat is niet toevallig; om te weten waar je gaat, moet je weten waar je staat. Om erachter te komen waar u staat, kunt u online en kosteloos onze Bedrijfscontinuïteit Scan uitvoeren. Dat levert u direct een rapport op met eerste inzichten in de continuïteit van uw onderneming – een degelijk discussiestuk om uw toekomst te bepalen.

Maak ondernemen weer leuk! Kies voor kansen.

 (blogpostreeks Terug naar de Waarde/2)

Op 14, 16 en 21 april 2015 leverden NBBC en Bart Vermeulen een inhoudelijke bijdrage aan VKG On Stage. In deze serie blog posts vindt u een weerslag hiervan.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *